تغییرات اساسی نرخ شمش فولادی در بورس کالا
انطباق نرخ شمش فولادی بورس کالا و CIS به گزارش روابط عمومی گروه صنعتی پارس ساختار از مرکز آهن، در راستای تغییر و تحولات اخیر بازار و نرخ حواله دلار نیمایی قیمت شمش فولادی معاملاتی بورس کالا روز شنبه منطبق با نرخ شمش CIS معامله شد. شمش چادرملو شاید اولین محصول فولادی باشد که امسال با […]
انطباق نرخ شمش فولادی بورس کالا و CIS
به گزارش روابط عمومی گروه صنعتی پارس ساختار از مرکز آهن، در راستای تغییر و تحولات اخیر بازار و نرخ حواله دلار نیمایی قیمت شمش فولادی معاملاتی بورس کالا روز شنبه منطبق با نرخ شمش CIS معامله شد. شمش چادرملو شاید اولین محصول فولادی باشد که امسال با در نظر گرفتن عوامل بنیادین تاثیر گذار بر بازار، تقریبا هم قیمت نرخ شمش منطقه CIS در بورس کالا معامله شد. با توجه به افزایش اخیر نرخ حواله دلار نیمایی حول و حوش ۱۰ هزار تومان، و از طرفی با عنایت به نرخ ۴۱۵ دلار به ازای هر تنی شمش منطقه CIS، به رقم ۴۱۵۰ تومان به ازای هر کیلو می رسیم که حدودا رقمی است که در بورس کالا در خصوص نرخ میانگین موزون معاملات نرخ شمش چادرملو صورت گرفت. در واقع هر چقدر نرخ حواله نیمایی بالاتر بایستد، نرخ کالاهای تولید داخلی در تناظر با قیمت های جهانی پایین تر دیده شده و به تبع نرخ کالای وارداتی هم برای بازار داخلی گران تر تمام خواهد شد.
مدیریت تقاضای شمش با اعلام سقف مجاز خرید برای هر کد خرید بورسی و همچنین تعهد خریداران روز شنبه شمش به عرضه قسمتی از محصول نهایی تولیدی خود مجددا در بورس کالا؛ (بنا بر آخرین توصیه نامه های تنظیم بازار) و از سوی دیگر افزایش نرخ حواله دلار نیمایی از جمله عوامل اصلی بودند که موجب دیده شدن نوعی همگرایی در قیمت شمش فولادی داخلی متناظر با نوع خارجی آن در معاملات بورس کالا گردیدند، و معمولا به ندرت این اتفاق رخ می دهد.
البته نرخ شمش صادراتی فولادسازان ایرانی، طبق آخرین گزارش منتشره متال بولتن حدود ۳۸۰ الی ۳۸۵ دلار به ازای هر تن فوب خلیج فارس گزارش شده که از این نرخ معاملاتی پایین تر است.
کم رنگ شدن مانور رسانه های خارجی از بازار صادراتی ایران
سوق پیدا کردن تدریجی فعالیت های صادراتی فولاد ایران به سمت پوشش های ضد تحریمی و کم رنگ تر دیده شدن مانور خبری رسانه های خارجی پیرامون بازارهای صادراتی ایران متاثر از تحریم های آمریکا
این روزها همزمان با افزایش حداکثری فعالیت های خصمانه آمریکا بر علیه ایران با وضع انواع تحریم ها؛ رسانه های بین المللی بیشتر بر مخابره وقایع پیرامون این موضوع تمرکز کرده و با توجه به اعلام تحریم صنایع فلزی از جمله صنعت فولاد ایران از سوی آمریکا، کمتر جرات می کنند تا در خصوص بازار صادراتی فولاد ایران مطلب بنویسند، در واقع تحت تاثیر فشار آمریکا، قلم آن ها هم کمتر در خصوص نقاط قوت بازارهای صادراتی ایران به حرکت در میآید و به نظر می رسد من بعد حسب حفظ منافع خود در کشورهای پول خیزی مثل امارات و عربستان و آمریکا، کمتر به اخبار مثبت پیرامون حوزه های صادراتی ایران پرداخته و از طرفی همزمان با افزایش استتار ایران در خصوص فعالیت های صادراتی گاها دشوار و غیر قابل رصد آمریکا و همچنین الزام تلویحی برخی از این بولتن ها و رسانه های بین المللی به تبعیت از پوشش اخبار منفی آمریکایی در خصوص بازارهای صادراتی ایران؛ به تبع شاهد انتشار اخبار مفید کمتری از این رسانه ها در خصوص بازارهای صادراتی ایران خواهیم بود. کما این که چند روز پیش و همزمان با اعلام ترامپ مبنی بر تحریم صنایع فلزی ایران؛ به استثنای رسانه های داخلی که این اقدام آمریکا را کم اثر اعلام کردند؛ اقدام آن ها در پررنگ نمودن و پوشش خبری وسیع موضوع تحریم آمریکا قابل توجه دیده شد.
گزارش روز جمعه متال بولتن از وضعیت بازار صادراتی ایران
در این گزارش، به روند کُند صادرات شمش بیلت و تختال فولادی ایران طی ۷ روز اخیر و پس از اعمال تحریم های فولادی جدید امریکا اشاره شده، همچنین در ادامه عنوان شده که برخی پیش خریدهای شمش و تختال در آسیا در بازه قیمتی ۳۸۰ الی ۳۸۵ دلار به ازای هر تن فوب از ایران صورت گرفته است؛ همچنین به مشکلات پرداخت ها در معاملات محصولات ایران به دلیل وضع تحریم های آمریکا اشاره شده و عنوان شده که تحت تاثیر محدودیت های اخیر متاثر از تحریم ها، شرکت های تجاری قادر به پرداخت وجه از طریق انتقال دلار به بانک های ایرانی و یا طلا نیستند که تقریبا مطلب تازه ای نیست. عنوان شده که بازارهای صادراتی در خلال هفته ای که گذشت ساکت و کم رمق و بدون تغییرات قیمتی محسوس همراه بوده و در نهایت میانگین هفتگی نرخ صادراتی شمش و تختال ایران در دامنه قیمتی ۳۸۵ الی ۳۹۰ دلار به ازای هر تن برآورد گردیده است.